BALLKAN, 6 Shtator 2022, 20:32

VIDEO/ Provokon TV kryesor rus: Serbia të rikthejë Kosovën siç morëm ne Krimenë

VIDEO/ Provokon TV kryesor rus: Serbia të rikthejë Kosovën

“Russia Today” një nga mediat më të mëdha ruse ka transmetuar një dokumentar mbi tensionet e muajit të kaluar në kufirin mes Kosovës dhe Serbisë.

Në një dokumentar të titulluar “Serbia: Shenjat e Luftës”, Kosova konsiderohet si një shtet i vetëshpallur apo si një rajon i Serbisë.

Në reportazh bëhet edhe një krahasim mes rajonit të Krimesë në Ukrainë që u aneksua nga Rusia me situatën në Kosovë.

Në këtë dokumentar flitet vetëm për jetesën e serbëve në veri të Kosovës.

“Konflikti në Kosovë është ndezur sërish. Trazirat e fundit në rajonin e kontestuar filluan pasi u njoftuan planet për ndalimin e targave serbe dhe futjen e lejeve për serbët që hyjnë në rajonin e Kosovës.

“Kohët e fundit, Kosova dhe Serbia arritën një marrëveshje për shtyrjen e këtij ligji për mosnjohjen reciproke të letërnjoftimeve dhe targave të Serbisë dhe Kosovës deri më 1 shtator.

Ai ndihmoi në zbutjen e fazës akute të konfliktit, por nuk e bëri zgjidhjen e problemeve thelbësore ndërmjet Serbisë dhe rajonit të kontestuar” – citohet në dokumentar.

“Kosova është një krahinë jugore serbe e pushtuar aktualisht nga forcat e NATO-s që po e kthejnë atë në një shtet artificial, të kriminalizuar,” – thotë Fedja Dimovic, këngëtari kryesor i Beogradski Sindikat.

“Një numër në rritje i njerëzve në Beograd besojnë se udhëheqja serbe ka qenë e ngadaltë për të vepruar, se është koha për të zgjidhur çështjen e Kosovës në të njëjtën mënyrë që Rusia e ktheu Krimenë – se rajoni duhet të kthehet në shtëpi” – provokon dokumentari i “Russia Today”.