BALLKAN, 26 Maj 2023, 14:58

Tensionet në Veri, Vuçiç i jep urdhër ushtrisë që të jetë në gatishmëri për t’u nisur drejt kufirit

Tensionet në Veri, Vuçiç i jep urdhër ushtrisë

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç mësohet se ka dhënë urdhër që Forcat e Armatosura të Serbisë të vihen në gjendje gatishmërie për shkak të ngjarjeve në Veri. Të paktën kështu shkruajnë mediat serbe.

“Presidenti dhe komandanti i përgjithshëm Aleksandar Vuçiç ka nënshkruar një urdhër për ngritjen e gatishmërisë luftarake të njësive të Ushtrisë Serbe në nivelin më të lartë dhe kanë urdhëruar që të lëvizin menjëherë në drejtim të vijës administrative me Kosovën dhe Metohinë”, shkruajnë mediat serbe.

Për këtë ka folur edhe Ministri serb i Mbrojtjes. “Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, pak para orës 14:00 i lëshoi ​​një urdhër ushtrisë për ngritjen e gatishmërisë luftarake në nivelin më të lartë dhe që nga ai moment Ushtria filloi aktivitetet e saj”, tha ministri i Mbrojtjes Milosh Vuçeviç. Ai ka theksuar se është urdhëruar një lëvizje urgjente drejt vijës administrative me Kosovën.