BALLKAN, 23 Maj 2023, 19:46

Akuza për shpërdorim detyre, arrestohet ish-kryetari i Sarajevës, Abdullah Skaka

Akuza për shpërdorim detyre, arrestohet ish-kryetari i Sarajevës,

Ambasadori i Bosnjë dhe Hercegovinës në Katar, Abdulah Skaka (SDA) është arrestuar nën akuzën se ka shpërdoruar detyrën në kohën ku ishte kryebashkiak i Sarajevës. Ai drejtoi Sarajevën nga viti 2016 deri në vitin 2020.

Sipas mediave të huaja Skaka është dërguar në ambientet e MPB-së të Kantonit të Sarajevës, ku ka dhënë një deklaratë dhe më pas është arrestuar. Gjatë ditës, zyrtarët e MPB-së së Kantonit të Sarajevës, nën mbikëqyrjen e prokurorisë, kontrolluan disa lokacione.

Siç thuhet më tej, ish-kryetari i Sarajevës është arrestuar në një operacion, i cili po zhvillohet në zonën e disa komunave të kryeqytetit të Bosnje dhe Hercegovinës për shkak të dyshimeve se janë kryer disa krime – shpërdorim detyre, falsifikimi i dokumenteve zyrtare, si dhe ryshfeti.