BALLKAN, 15 Mars 2023, 18:44

Përplasja e trenave në Greqi/ Kompania hekurudhore njofton dëmshpërblimet: 42 mijë euro për familjarët e viktimave

Përplasja e trenave në Greqi/ Kompania hekurudhore njofton

Familjarët e viktimave nga përplasja e dy trenave në Larisa të Greqisë dhe të plagosurit do të dëmshpërblehen nga linja “Hellenic Train”.

“Hellenic Train” ka lëshuar një deklaratë në lidhje me paradhëniet për të mbuluar nevojat financiare të të prekurve dhe familjarëve të viktimave.

Mediat greke shkruajnë se vendimi vjen për shkak të ndjeshmërisë sociale dhe se në reagimin e saj lidhur me aksidentin tragjik, kompania ka shmangur përgjegjësinë e plotë.

Ndarja e dëmshpërblimeve:

-Familjarët e viktimave do të dëmshpërblehen me 42000 euro.

-Pasagjerët e lënduar do të marrin 5000 deri në 1000 euro kompesim.

– Njëkohësisht familjeve të të vdekurve, të lënduarve dhe pasagjerëve të tjerë të trenit fatal do t’u jepet dëmshpërblim prej 300 euro për të mirat materiale që humbën.

Njoftimi i plotë i “Hellenic Trains”:

Në kuadër të vendimit të dhënë të Menaxhmentit të Trenit Hellenic për të paguar paradhënie për të mbuluar nevojat imediate financiare, si të familjeve të pasagjerëve të vdekur nga aksidenti hekurudhor i trenit të pasagjerëve IC 62, datë 28 shkurt 2023, ashtu edhe të të dëmtuarve, pasagjerët e të njëjtit aksident, pa qenë kjo në asnjë mënyrë pranim përgjegjësie nga ana e kompanisë në përputhje me dispozitat e Rregullores Evropiane 1371/2007, por si për arsye të ndjeshmërisë së veçantë sociale ashtu edhe duke marrë parasysh Legjislacionin Evropian dhe Legjislacionin Evropian dhe Praktika në aksidente të ngjashme hekurudhore, procedura dhe detajet e pagesës së paradhënieve përkatëse si më poshtë:

Hellenic Train do t’u paguajë:

Familjeve të pasagjerëve të vdekur një paradhënie prej 42,000,00 €.

Për pasagjerët e lënduar, pavarësisht nga ashpërsia e dëmtimit, një paradhënie prej (a) 5,000.00 € nëse, në datën e këtij njoftimi, ata nuk janë shtruar në ndonjë spital ose klinikë dhe (b) 10,000,00 € nëse, më Në datën e këtij njoftimi, ata qëndrojnë të shtruar në çdo institucion apo klinikë infermierore dhe për të plotësuar nevojat imediate financiare të të gjithë sa më sipër, pavarësisht se legjislacioni europian nuk parashikon një shumë të caktuar paradhënie minimale.

Familjeve të të vdekurve, të lënduarve dhe pasagjerëve të tjerë të trenit të mësipërm në momentin e aksidentit, dëmshpërblim në shumën 300,00 € për të gjitha bagazhet e tyre, përfshirë sendet personale dhe kafshët.