BALLKAN, 2 Qershor 2023, 14:30

Lista Serbe përsërit kushtet për ndërprerjen e protestave

Lista Serbe përsërit kushtet për ndërprerjen e protestave

Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiç, ka përsëritur kërkesat që sipas tij duhet t’i plotësojë Qeveria e Kosovës në mënyrë që të ndërpriten protestat në veri.

Duke folur para gazetarëve, Rakiç i ka ndarë kërkesat në dy faza ku faza e parë sipas tij është tërheqja e policisë nga komunat e veriut, lirimi i të gjithë të arrestuarve nga protestat, dhe që kryetarët e zgjedhur shqiptarë të mos shkojnë në objektet komunale.

Ndërsa faza e dytë sipas tyre është tërheqja e njësisë speciale nga veriu i Kosovës, formimi i Asociacioni si dhe ndërprerja e procedurave gjyqësore ndaj të gjithë të dyshuarve, duke përfshirë këtu edhe të arrestuarit e protestës.