BALLKAN, 1 Qershor 2023, 18:25

Situata e tensionuar në Veri, qeveria e Kosovës thirrje qytetarëve: Shmangni kalimin në territorin e Serbisë, zgjidhni rrugë alternative

Situata e tensionuar në Veri, qeveria e Kosovës thirrje

Pas tensioneve në Veri, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Kosovës, u ka bërë thirrje qytetarëve të saj që të shmangin kalimet në territorin e Serbisë.

“MPJD, gjatë ditës ka pranuar raportime për arrestime të qytetarëve të Republikës së Kosovës nga autoritetet serbe përgjatë kalimit të tyre nëpër Serbi, dhe po merret nga afër me rastet nëpërmjet Zyrës Ndërlidhëse në Beograd”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

MPJD ka ftuar qytetarët që të shfrytëzojnë rrugë alternative të udhëtimit.