BALLKAN, 3 Qershor 2023, 17:01

Borell i kërkoi Kosovës zgjedhje të reja, reagon Edi Rama: Shpresoj ta zgjidhin këtë konflikt, para se BE të zbatojë masa të forta kundër tyre

Borell i kërkoi Kosovës zgjedhje të reja, reagon Edi Rama:

Kreu i qeverisë Edi Rama ka reaguar pas deklaratës së bërë nga Josef Borell, sa i takon situatës në veri të Kosovës.

Ai shkruan se Kosova dhe Serbia duhet të zbatojnë sa me shpejt kërkesat e BE-së, nëse nuk duan që të përballen me sanksione të forta.

“BE-ja nuk mund të ishte më e qartë! Vazhdimi me këtë mosplan absurd duke vendosur policinë për të mbrojtur ndërtesat boshe ku zyrtarët e zgjedhur nuk mund të hyjnë, dhe nga ana tjetër, vendosja e trupave të ushtrisë për të kënduar në kufirin e një vendi tjetër nuk mund të ishte më pak evropiane. Shpresoj shumë që Kosova jonë vëllazërore dhe Serbia mike do ta zgjidhin këtë konflikt përpara se BE-ja të zbatojë masa të forta kundër tyre. Ata duhet të veprojnë shpejt dhe të kuptojnë se përmbushja e kërkesave të BE-së do të thotë kthim në vete si shtete evropiane përgjegjëse”, shkruan ai.