AKTUALITET, 8 Gusht 2022, 20:18

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit lyejnë me bojë të kuqe murin e Ministrisë së Brendshme

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Qytetarët në protestën e dytë të tyre pas tragjedisë në Himarë, ku gjeti vdekjen 7-vjeçarja Jonada Avdiaj, nga skafi që drejtohej nga komisari Arjan Tase, kanë hedhur bojë të kuqe në muret e Ministrisë së Brendshme.

Gjatë fjalës së tij, një prej protestuesve u shpreh se kjo ngjyrë e kuqe simbolizon gjakun e shkaktuar nga kryeministri Edi Rama si dhe ministrat Bledi Çuçi dhe Mirela Kumbaro.

“Sot këtu me ne po shikohen disa protestues që nuk po lënë asgjë pa sharë këtë qeveri. A mund t’i vëmë faj këtyre, kur qeveria nuk merr asnjë përgjegjësi. Si mund të mos i shajmë nga familja.Po i paguajmë me gjak krimet e këtij shteti, vjedhjet që po na bëjnë çdo ditë, shtypjet dhe arrogancën. Sot prindërit shqiptarë keni frikë të kaloni rrugët.

Sa prej jush kanë guxim të lënë fëmijët e vegjël që të luajnë në lagje. Po na shkatërrohet jeta të gjithëve nëse nuk reagojmë. Kush e ka rradhën, unë apo ndonjë tjetër, ndonjë fëmijë tjetër. Po na vrasin fëmijët, u kërkojmë ndjesë gazetarëve, motrave për përdorimin e një fjalori të caktuar. Ky është gjaku që ka shkaktuar Edi Rama, ministrja Kumbaro”,  tha një qytetar.

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit

Protesta e dytë pas tragjedisë në Himarë/ Protestuesit