AKTUALITET, 21 Shtator 2022, 10:36

“Mos konsumoni Wudy”, AKU paralajmëron qytetarët: Zbulohet bakteri i rrezikshëm

“Mos konsumoni Wudy”, AKU paralajmëron qytetarët: Zbulohet

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nga njoftuar për konstatimin e një bakteri të rrezikshëm në disa prodhime të markës së salçiçeve Wudy që shiten në Shqipëri. Bëhet fjalë për  bakterin “Listeria monocytogenes”, i cili nëse futet në sistemin tretës mund të shkaktojë një mori problemesh.

AKU thekson se gjithçka ka ndodhur pas një njoftimi nga sistemi RASSF i Bashkimit Europian në lidhje me sigurinë ushqimore.

Referuar njoftimit të ardhur nga sistemi RASSF (Sistemi i Njoftimit të Shpejtë për Ushqimin dhe Ushqimin për Kafshë) pas analizave laboratorike të kryera në Itali është konstatuar prani e Listeria monocytogenes STI55 duke përbërë risk me ndikim serioz për shëndetin e njeriut, në produktin.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit menjëherë pas njoftimit të ardhur nga RASFF po ndërmerr të gjitha masat nëpërmjet kontrolleve zyrtare në operatorët e biznesit ushqimor për identifikimin, bllokimin dhe tërheqjen e produktit nga tregu. Kujdes konsumatorë! Mos i konsumoni këto produkte, kthejini pranë subjekteve ku i keni blerë”, njofton AKU.

Lotet me probleme:

Emri i Produktit: WUDY 1KG MAXIPAC;
LOT: 1798614; Datë Skadence: 20/09/2022;
LOT: 1803199; Datë Skadence: 21/09/2022;
LOT: 1820077; Datë Skadence: 29/09/2022;
LOT: 1820665; Datë Skadence: 30/09/2022;
LOT: 1825669; Datë Skadence: 03/10/2022;
LOT: 1839979; Datë Skadence: 10/10/2022;
LOT: 1846239; Datë Skadence: 12/10/2022;
LOT: 1860349; Datë Skadence: 19/10/2022;
LOT: 1869650; Datë Skadence: 24/10/2022;
LOT: 1877305; Datë Skadence: 27/10/2022;
LOT: 1877867; Datë Skadence: 28/10/2022;
LOT: 1896612; Datë Skadence: 04/11/2022;
LOT: 1911738; Datë Skadence: 14/11/2022;
LOT: 1940129; Datë Skadence: 24/11/2022.
Emri i Produktit: WUDY 250GX15 EST;
LOT: 1798031; Datë Skadence: 19/09/2022;
LOT: 1810919; Datë Skadence: 27/09/2022;
LOT: 1830837; Datë Skadence: 05/10/2022;
LOT: 1843621; Datë Skadence: 11/10/2022;
LOT: 1857209; Datë Skadence: 17/10/2022;
LOT: 1883993; Datë Skadence: 31/10/2022;
LOT: 1900782; Datë Skadence: 08/11/2022;
LOT: 1911205; Datë Skadence: 12/11/2022;
LOT: 1945455; Datë Skadence: 26/11/2022;
LOT: 1947706; Datë Skadence: 29/11/2022.
Emri i Produktit: WUDY FORM.150GXEST;
LOT: 1798614; Datë Skadence: 20/09/2022;
LOT: 1817490; Datë Skadence: 28/09/2022;
LOT: 1830273; Datë Skadence: 04/10/2022;
LOT: 1839009; Datë Skadence: 07/10/2022;
LOT: 1852306; Datë Skadence: 14/10/2022;
LOT: 1873728; Datë Skadence: 26/10/2022;
LOT: 1888241; Datë Skadence: 02/11/2022;
LOT: 1852306; Datë Skadence: 14/10/2022;
LOT: 1906129; Datë Skadence: 10/11/2022;
LOT: 1929757; Datë Skadence: 22/11/2022;
LOT: 1947696; Datë Skadence: 29/11/2022.
Emri i Produktit: WUDY GR.250 X EST.;
LOT: 1810361; Datë Skadence: 26/09/2022;
LOT: 1825669; Datë Skadence: 03/10/2022;
LOT: 1843621; Datë Skadence: 11/10/2022;
LOT: 1852807; Datë Skadence: 15/10/2022;
LOT: 1869109; Datë Skadence: 22/10/2022;
LOT: 1877305; Datë Skadence: 27/10/2022;
LOT: 1902500; Datë Skadence: 09/11/2022;
LOT: 1936492; Datë Skadence: 23/11/2022;
LOT: 1945455; Datë Skadence: 26/11/2022.
Emri i Produktit: WUDY SNACK 100GX35;
LOT: 1952362; Datë Skadence: 20/11/2022.