AKTUALITET, 20 Shtator 2022, 22:44

Lidhje me kartelin e Sinaloa? Flet biznesmeni shqiptar i akuzuar nga media meksikane

Lidhje me kartelin e Sinaloa? Flet biznesmeni shqiptar i akuzuar nga media

Biznesmeni Luftar Hysa iu është përgjigjur nga emisioni “Opinion” akuzave se, ai dhe vëllezërit e tij kanë lidhje me kartelin Sinaloa në Meksikë.

Hysa mohoi çdo akuzë që është bërë deri më tani nëpërmjet medias, duke thënë se, në Meksikë dhe në shtete të tjera ka dhjetëra biznese, të cilat ushtrojnë aktivitetin e tyre  sipas ligjeve të vendit ku ato operojnë.

Biznesmeni tha se, lajmi në median meksikane është bërë nga kundërshtarët e tij. Luftar Hysa mohoi dhe se emri tij është përfolur si i përfshirë në skandalin e "Panama Papers".

A ju lidh ju gjë me kartelin e Sinaloas?

Pse duhet të vendosin ata dhe do ta shpjegoj me shumë qetësi. Historia e Meksikës është histori e bukur, që për mua është histori suksesi. Nuk është hera e parë që sulmohem, por unë nuk nisem nga sulmet egazetës. Por duke lexuar atë dhe duke më parë mua këtu, nuk shkon, nuk shkon se një prerje e nj njeriu si unë, unë me fjalën e kasabasë nuk merrem.

Do ta shpjegoj pse. Ne merremi me këtë temë, nuk merren me temat e ditës. Është si puna e saj që në kohën e Enverit që tha do të mbjellim pambuk, jo tha agronomi nuk mbillet, e morën atë e dhe e dënuan në qendër të fshatit. Një njeri nga Belshi të merret me kartelin e Sinaloas. Të kem takuar unë El Mayo? Të merrem unë me kartele? Unë bëj vetëm biznes të ligjshëm. Çfarë ndodh? Absolutisht jo.

Të merresh nga Shqipëria se një kartel do të fus lekë, është një pikë në oqean. Ky sulm ndoshta ka filluar nga kjo studio. Këtu një gazetar më ka përmendur para tre vitesh. Gazetari tha në studio se karteli i Sinaloas është futur në  sherr me kartelin tjetër për shkak të një shqiptari. Ti i the kush është ky e ai më përmendi mua. Kjo është false, s’ka bazë. Në vitin 2010 u gjet një shqiptar Luftar Hysa nga Mamurrasi dhe kërkohej nga Interpoli dhe u lidh me emrin tim dhe në Meksikë u mor sikur kjo gjë kishte të bënte me mua. Ajo gazeta në atë kohë shkroi një artikull. Kush e bën? Kundërshtarët që janë të huajt. Para një viti e gjysmë u bë një denoncim në Meksikë dhe në botë denoncimet anonim nuk shkojnë para.

Emri juaj është përmendur dhe në Panama Papers?

Për herë të parë në Panama kamë qenë në vitin 2020, kemi parë mundësin për të hyrë në treg dhe unë aty s’kam patur një llogari bankare apo biznese. Për këto ka qenë një kompani tjetër, e cila u lidh me kompaninë tonë, por që është mbyllur që në vitin 2006. Por njerëzit lexojnë në Google.