AKTUALITET, 22 Maj 2024, 11:25

Kryetarja e Bashkisë së Roskovecit, Majlinda Bufi paraqitet në SPAK

Kryetarja e Bashkisë së Roskovecit, Majlinda Bufi paraqitet në

Kryetarja e bashkisë së Roskovecit, Majlinda Bufi është paraqitur sot në Prokurorinë e Posaçme.

Nuk dihet arsyeja, por Bufi është kallëzuar në SPAK nga koalicioni i Berishës e Metës për dy vepra penale nga ana e Bufit, “Shpërdorim detyre” dhe “Kanosje apo dhunim ndaj pjesëmarrësve në zgjedhje”.

Sipas kallëzimit, kryebashkiakia ka kryer me dashje dhe personalisht gjatë fushatës zgjedhore shkelje të rënda kundër punonjësve të administratës publike për t’i penguar ata të votojnë lirisht, shkelje si kërcënime, presione dhe shantazhe.

Po ashtu rreth një vit më parë dega e PD Roskovec ka depozituar një kallëzim penal në SPAK, duke e akuzuar për abuzim me tenderat.