AKTUALITET, 13 Qershor 2024, 12:02

Beleri për Reuters: Nuk ka asnjë provë kundër meje! Lirimi im, do të ishte vendim i drejtë!

Beleri për Reuters: Nuk ka asnjë provë kundër meje! Lirimi

Fredi Beleri, eurodeputeti i zgjedhur i Greqisë, ka folur për agjencinë e njohur Reuters përpara ditës së premte, kur do të mbahet seanca në apel për dënimin e tij në Shqipëri me akuzat për blerje votash.

Beleri tha për Reuters se këto akuza janë false dhe të motivuara politikisht.

“Vendimi i vetëm i drejtë do të ishte lirimi im,” tha Beleri për Reuters në një intervistë telefonike nga burgu.

“Nuk ka asnjë provë kundër meje. Nuk ka mundësi që vendimi të jetë ndryshe në ndonjë shtet tjetër”.

Sipas agjencisë Reuteres, ‘rasti i Beleris ka acaruar marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe Greqisë, fqinjëve ballkanikë, lidhjet e të cilëve shpesh janë acaruar për shkak të dallimeve kulturore dhe historike, si dhe emigrantëve të shumtë shqiptarë në Greqi dhe minoritetit grek në Shqipëri’.

“Shqipëria nuk mund të sillet sikur nuk është shtet evropian,” u shpreh Beleri.

Beleri tha se pranimi i Shqipërisë në BE ishte në interesin më të mirë të të dy vendeve.

“As unë dhe, besoj, qeveria greke nuk kemi asnjë qëllim të dëmtojmë anëtarësimin e ndonjë vendi.

Por një Shqipëri por që nuk respekton shtetin e së drejtës dhe vullnetin e popullit nuk i përket BE-së.

Nuk ka njeri që do që Shqipëria të jetë një vend normal europian më shumë se unë. Ata që më akuzojnë për përçarje, duhet të kërkojnë përgjigjen te populli i Himarës dhe populli grek", deklaroi Beleri.