AKTUALITET, 29 Maj 2023, 16:18

"Absurditet", Artan Fuga për Gjinushin: Do të prishë Institutet që merren me identitetin tonë. Ka qenë një kundër, sot janë 100 profesorë

"Absurditet", Artan Fuga për Gjinushin: Do të prishë

Akademiku Artan Fuga ka reaguar pas deklaratave të kreut të Akademisë së Shkencave Skënder Gjinushi për shkrirjen e Akademisë së Studimeve Albanologjike.

Fuga shkruan se Skënder Gjinushi do të prishë Institutet që merren me identitetin tonë. Ai e cilëson absurditet dhe thekson se dje ka qenë një kundër, sot janë 100 profesorë

“Skender Gjinushi, ne nje dalje sot ne tv News 24, me rastin e gelltitjes te albanologjise duke prishur Institutet qe merren me identitetin tone shqiptar, nuk iu ndejt pa thene se kunder ketij projekti eshte nje njeri qe ka qene, eshte dhe do te jete kunder!

Po, ai njeriu eshte absolutisht kunder dhe neser do te tregoje gjithe absurditetin e ketij akti sepse futja e albanologjise ne nje cati te gabuar
Ka qene,
Eshte,
Do te jete
Nje absurditet.
Deri sot ishte nje kunder, por qe pardje jane 100 profesore te tjere te albanologjise qe e quajne si ai i pari kete akt te demshem, absurd”, deklaron Fuga.