SPORT, 23 Nëntor 2022, 14:53

Ndalimi i shiritit "One love", Gjermania proteston në mënyrë origjinale kundër FIFA-s

Ndalimi i shiritit "One love", Gjermania proteston në

Skuadra e Gjermanisë gjeti një zgjidhje origjinale, për të protestuar ndaj FIFA-s në lidhje me ndalimin në Botërorin e Katarit, të mbajtjes së shiritit të kapitenit ku duhej të shkruhej "One Love", si një shenjë mbështjetje ndaj diversitetit dhe respektit reciprok.

Gjermania dhe gjashtë ekipet e tjera evropiane që donin të jepnin shembull për të drejtat e njeriut me iniciativën në Kupën e Botës u dorëzuan nën presionin e FIFA-s dhe deklaruan heqjen dorë, nga mbajtja e shiritit.

Por, lojtarët e skuadrës gjermane në foton zyrtare para fillimit të ndeshjes me Japoninë, mbyllë gojën në shenjë proteste të censurës së FIFA-s.

Gjithsesi, gjatë hyrjes së skuadrës, kapiteni i Gjermanisë, Manuel Nojer, kishte gjysmë të fshehur nën mëngë shiritin ku shkruhej "Jo diskriminim".

Faqja zyrtare e Ekipit Kombëtar të Gjermanisë shpjegoi gjestin përmes një mesazhi në Twitter: “Me shiritin e kapitenit tonë, ne donim të jepnim një shembull për vlerat që jetojmë në ekipin kombëtar: diversitetin dhe respektin reciprok. Jini me zë të lartë së bashku me kombet e tjera. Nuk bëhet fjalë për një mesazh politik: të drejtat e njeriut janë të panegociueshme. Kjo duhet të jetë e qartë. Fatkeqësisht ende nuk është. Kjo është arsyeja pse ky mesazh është kaq i rëndësishëm për ne. Të na ndalosh nga fasha është si të na ndalosh gojën. Qëndrimi ynë qëndron.”