NË FOKUS, 29 Shtator 2020, 18:47

Para ligjit janë të gjithë të barabartë... po Trampi ?

Para ligjit janë të gjithë të barabartë... po Trampi ?


Nga Ilir Demalia

Për kujtesë sot para debatit Biden-Trump

Në vitin 1992 pas një investigimi per mshehje dhe mashtrim me deklarimin TAX-ve nga IRS dhe New York State Tax, për 1.7 milion dollar, Queen (pronarja) of Empire State Building Leona Helmsley, 71 vjeç, gruaja e bilionerit dhe pronarit më të madh ne New York Harry Helmsley me një pasuri 6 bilion 40 vjet më parë, qe sot është e barabartë me të paktën 40 bilion në vlerë, u dënua me 4 vjet burg nga gjykata e New Yorku-t.

Edhe pse kishte kaluar 4 stroke sipas avokatit saj, edhe pse e kishte bashkëshortin e saj në gjëndje të rëndë shëndetsore në moshën 82 vjeç, Queen of Empire State Building u dërgua prapa hekurave për 4 vjet.

Megjithëse i ktheu shtetit pra IRS dhe State of New York nga 1.8 milion që kishte mshehur dhe mashtruar në detyrim për kthim tax-ash, me interes te vonuar dhe me fee i 8 milion dollar bëri dhe burgun.

Sonte debatin pritet ta ndjekin mbi 80 milion Amerikan.Presidenti Trump ka mshehur dhe mashtruar IRS dhe New York State për rreth më shumë se 80 milion taxa detyrime shtetit.

A do të veprojë drejtësia njësoj si me Lenora Helmsley?!!