AKTUALITET, 17 Maj 2020, 22:00

“Ma këputët shpirtin hipokritë”, Artan Fuga reagim për Teatrin: Themelet e ndërtesave kombëtare qëndrojnë mbi ligje

“Ma këputët shpirtin hipokritë”, Artan Fuga reagim

Akademiku Artan Fuga ka reaguar përmes një postimi, pas shembjes së godinës së Teatrit Kombëtar. Fuga shkruan se themelet e ndertesave kombetare perpara sesa te mbahen ne themele dhe mure qendrojne mbi ligje, te drejta, institucione. Hiqini ato, te gjitha bien.

Postimi i plotë:

Pse ashtu bie nje ndertese teatri!!!

Ra demokracia lokale me reformen e territorit, hiiiiic nuk u ndjete!

Ra sistemi i votimit ku populli votonte kandidatin per deputet. Hiiiic nuk u ndjete!

Rane rrezistencat qytetare. Hiiiiiic nuk u ndjete!

Rane universitetet publike me ligjin per arsimin e larte, ra akademia e shkencave me ligjin e poshter, ra radiotelevizioni shqiptar kthyer ne kanoce propagande, hiiiiic nuk u ndjete!

Ra ligji per teatrin, qe drejtohet gjithandej nga komitete partie quajtur ministri kulture. Hiiiiic nuk u ndjete!

Ra Kuvendi dhe u mbush me kovida pa legjitimitet. Hiiiiic nuk u ndjete!

Rane zgjedhjet e 30 qershorit dhe keshillat bashkiake. Hiiiiiic nuk u ndjete!

Ra drama, statusi i aktorit, filmi dhe teatri skenik shqiptar, ra kultura shqipe ne tv dhe ne salla. Hiiiiic nuk u ndjete.

Ra integrimi europian. Hiiiiic nuk u ndjete!

Rane gjykatat. Hiiiiiic nuk u ndjete!

Ra censura mbi lirine e fjales ne ëeb. Hiiic nuk u ndjete.

Rane te drejtat qytetare me kodin e ri penal. Denohet me internim i semuri! Hiiiiiiic nuk u ndjete!

Tani qani gjoja se ra ndertesa e teatrit? Me te githa keto duhej te ishte nje vaj i vazhdueshem.

Ma keputet shpirtin !!!

Po ku do mbahej ne ajer ndertesa e Teatrit?

Themelet e ndertesave kombetare perpara sesa te mbahen ne themele dhe mure qendrojne mbi ligje, te drejta, institucione. Hiqini ato, te gjitha bien.

Ngelesh ulur ne xhade.