LIFESTYLE, 19 Nëntor 2022, 17:44

Redon Makashi: Kur dëgjon këngëtarët e rinj live, mban barkun me dorë nga të qeshurat

Redon Makashi: Kur dëgjon këngëtarët e rinj live, mban

Redon Makashi ka folur së fundmi në një intervistë për prurjet e reja që i shtohen tregut muzikor shqiptar. Artisti i mirënjohur tha se këngëtarët e rinj e kanë shumë të lehtë të bëhen të famshëm por shtoi se kur i dëgjon dukekënduar live është “për të mbajtur barkun nga të qeshurat”.

“Në aktivitetet që bëhen për zgjedhjen e zërave të rinj ka elementë shumë të mirë. Një pjesë nuk la lidhje me muzikën. Ata investojnë më shumë dhe bëhen të dëgjuar. Kur këta që dinë të këndojnë u mungon kompozitori që bën këngë për ta pasi nuk mund të këndosh gjithmonë covera.

Edhe kompozitorët kanë ngërç sepse i janë futur tregut për të mbajtur studiot e tyre dhe bëhet ky kompromis në heshtje. Ndoshta nuk duan ta bëjnë por tregu kërkon këtë “upsi dupsi, e të fitojmë ndonjë lekë’. Do punë që të bësh një këngë të bukur, është si bima që duhet ujitur për t’u rritur.

Dhe bëjnë gjënë më të shpejtë. Puna e këngës është gjëja më e thjeshtë për t’u bërë i njohur. Dhe nëse nuk nuk di të këndosh, po e bëre me kompjuter, bëhesh i famshëm, sepse transmetohesh më shpesh në televizione dhe blen klikime. Nëse këndojnë live mban barkun me dorë duke qeshur.”, tha ai.