LIFESTYLE, 17 Shtator 2022, 21:00

“Ndër më të vjetrit në Evropë”- NASA shpërndan fotografitë nga hapësira të liqenit të Ohrit dhe Prespës

“Ndër më të vjetrit në Evropë”- NASA

Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës, NASA, ka shpërndarë në rrjetet sociale, një foto nga hapësira të liqenit të Ohrit dhe Liqenit të Prespës, ku i cilëson në mesin e liqeneve më të vjetër në Evropë.

“Liqeni i Ohrit dhe Liqeni i Prespës, dy nga liqenet më të vjetër në Evropë, ndodhen në një zonë malore përgjatë kufijve të Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë dhe Greqisë.

Liqenet ekzistojnë për të paktën një milion vjet, ndoshta edhe më shumë.

Imazhi Operacional Tokësor-2 (OLI-2) i Landsat 9 kapi këtë imazh me ngjyra natyrale të liqeneve më 19 gusht 2022.

Ohri është më i madhi dhe më i thelli nga të dy, me një thellësi mesatare prej 155 metrash. Prespa ka një thellësi mesatare prej 14 metrash”, shkruan NASA.

“Ndër më të vjetrit në Evropë”- NASA