BOTA, 27 Nëntor 2021, 20:26

Pas Belgjikës dhe Britanisë, varianti afrikan i Covid-19 mbërrin në Itali, Milano regjistron rastin e parë

Pas Belgjikës dhe Britanisë, varianti afrikan i Covid-19 mbërrin

Një rast i variantit "Omicron" të Covid-19 është zbuluar së fundi në Itali.

Rasti u zbulua ne Laboratorin e Mikrobiologjisë Klinike, Virologjisë dhe Diagnostifikimit Biourgjent të Spitalit Sacco në Milano nga një kampion pozitiv i një pacienti që vinte nga Mozambiku.

Pacienti dhe kontaktet e tij familjare ishin në gjendje të mirë shëndetësore, tha Instituti Kombëtar i Shëndetit (ISS).

Tashmë ky variant është kthyer në një shqetësim pasi Britania e Belgjika tashmë kanë konfirmuar përkatësisht nga dy raste, ndërkohë që janë mbyllur fluturimet me Afrikën.

Poll