BOTA, 9 Shtator 2023, 15:41

‘Paqe’ në fatkeqësi/ Kanë mbyllur kufijtë që prej vitit 1994, Algjeria i vjen në ndihmë Marokut pas tragjedisë me tërmetin

‘Paqe’ në fatkeqësi/ Kanë mbyllur kufijtë

Algjeria deklaroi se do të hapë hapësirën e saj ajrore për fluturime humanitare dhe mjekësore drejt dhe nga Maroku.

Kjo është një lëvizje e rëndësishme nga qeveria algjeriane, duke pasur parasysh se ndërpreu marrëdhëniet me kombin e saj afrikano-verior në vitin 2021. Presidenti algjerian Abdelmadjid Tebboune, tha në fillim të këtij viti se marrëdhëniet mes tyre kishin arritur “një pikë pa kthim”.

Ka një histori të gjatë tensionesh midis dy vendeve për çështje të tilla si rajoni i diskutueshëm i Saharasë Perëndimore. Kufiri i tyre është i mbyllur që nga viti 1994. Në një deklaratë sot, presidenca e Algjerisë tha se ishte e gatshme të ofrojë ndihmë humanitare dhe të ofrojë të gjitha aftësitë e saj materiale dhe njerëzore në solidaritet nëse Maroku kërkon një ndihmë të tillë.