BOTA, 1 Korrik 2022, 17:06

“Nuk duhet të zgjasë me vite apo dekada”- Thirrja e Zelensky për Bashkimi Europian: Anëtarësimi duhet të ndodhë sa më shpejt

“Nuk duhet të zgjasë me vite apo dekada”- Thirrja e

President i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka kërkuar që të përshpejtohet procesi i anëtarësimit të vendit të tij në Bashkimin Europian.

Ai është shprehur se procesi nuk duhet të zgjasë me vite apo dekada.

“Duhet të ndodhë sa më shpejt”, tha Zelensky, duke shtuar se sulmi në Odesa përforcoi urgjencën për t’u bashkuar me BE-në.

“I bëj thirrje të gjithë atyre që mbajnë poste qeveritare që të bëjnë detyrën e tyre, të fokusohen në punën drejt anëtarësimit në BE, si betejë të vijës së parë për shtetin tonë, për Ukrainën. Ne duhet që të punojmë për tu përgatitur për tu bashkua me BE me njëjtin intensitet dhe përgjegjësi si për kandidaturën.”, tha Zelensky.