BOTA, 2 Tetor 2022, 11:00

Gjermania, Danimarka dhe Suedia formojnë një ekip të përbashkët mbi Nord Stream

Gjermania, Danimarka dhe Suedia formojnë një ekip të

Gjermania, Danimarka dhe Suedia duan të formojnë një ekip të përbashkët hetimor, i cili do të hetojë rrethanat e incidentit në gazsjellësit Nord Stream 1 dhe 2, tha Ministrja e Brendshme gjermane Nancy Feser në një intervistë të botuar të shtunën në gazetën Bild am Zontag.

“Të gjitha provat na thonë se ky është sabotim i Rrjedhës së Veriut. Tani ne duam të formojmë një ekip të përbashkët hetimor, në përputhje me normat ligjore të BE-së, në të cilin të tre vendet do të dërgojnë hetuesit e tyre”, tha ministrja Fezer, transmeton TASS.

Ekipi i përbashkët hetimor do të përbëhet nga ekspertë të marinës, policisë dhe shërbimeve të inteligjencës, saktësoi ajo.

Gjithashtu, ministrja konfirmoi se e gjithë flota e policisë gjermane është e përfshirë në patrullimet në Detin Baltik.