BALLKAN, 15 Gusht 2022, 14:16

Pasi njoftuan reduktimin e furnizimit me energji, qeveria e Kosovës thirrje qytetarëve dhe bizneseve: Gjeni mënyra të tjera për ngrohje në dimër

Pasi njoftuan reduktimin e furnizimit me energji, qeveria e Kosovës thirrje

Ministria e Ekonomisë në Kosovë, ka reaguar pas njoftimit për reduktimit të furnizimit me energji elektrike.

Në një reagim për mediat kosovare, ministria i bën thirrje qytetarëve dhe bizneseve që të gjejnë alternativa të tjera për ngrohje gjatë dimrit, me sisteme të tjera që nuk përdorin energji.

Sipas ministrisë, qeveria do të punojë në 6 muajt e ardhshëm që të mundësojë furnizimin me energji elektrike.

“Tutje, Qeveria do të marrë masa për çështjen e ngrohjes gjatë muajve në vijim për të ndihmuar qytetarët.

Prandaj, të gjithë qytetarët dhe sipërmarrësit, të cilët janë duke planifikuar të bëjnë investime në sistemet e tyre të ngrohjes, ftohen e rikujtohen që t’i ndërrojnë ato nga energjia elektrike në forma të tjera të burimit të energjisë”, thuhet në njoftim.