BALLKAN, 21 Maj 2023, 21:53

“Demokracia e Re” kryeson zgjedhjet në Greqi

“Demokracia e Re” kryeson zgjedhjet në Greqi

Partia Demokracia e Re ka arritur një triumf në zgjedhjet në Greqi. Ndërsa janë numëruar më shumë se 80 përqind e kutive, ND ka arritur mbi 40 përqind të votave ndërsa SYRIZA mbi 20%. PASOK – Lëvizja për Ndryshim ka shënuar 11.82% të votave. Pas tyre vijnë KKE me 7,09% dhe Zgjidhja Helenike me 4,5%.

MeRA 25 nuk hyn në Kuvend ndërsa e njëjta gjë është edhe për Freedom Sailing dhe NIKI me një vlerësim gabimi +/- 0.5%”. Konkretisht, NIKI mblodhi 2.93%, Pleusi Eleftherias 2.83%, MeRA25 2.55%. ND ka marrë 145 mandate, SYRIZA 72, PASOK 42, KKE 25 dhe Zgjidhja Helenike me 16 mandate.

Më herët, Ministria e Brendshme greke, në vlerësimin zyrtar të rezultatit zgjedhor, deklaroi se Kuvendi i ardhshëm do të jetë pesëpartiak dhe diferenca konsolidohet në 20 pikë përqindjeje.