AKTUALITET, 21 Nëntor 2022, 18:26

Përmbytjet në veri të vendit, Yuri Kim takon shefin e Shtabit të Forcave të Armatosura: SHBA krah jush për t’ju ofruar mbështetjen e nevojshme

Përmbytjet në veri të vendit, Yuri Kim takon shefin e Shtabit

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, gjeneral Brigade Arben Kingji është takuar ditën e sotme me ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim.

Ambasada e SHBA në Shqipëri ka ndarë disa foto nga takimi i zhvilluar mes tyre ku thekson se është rënë dakord të rrisin bashkëpunimin për përgatitjen e stërvitjes së ardhshme Defender 2023.

Në njoftim thuhet se ata kanë diskutuar për përgjigjen ndaj përmbytjeve shkatërruese në veri të vendit. Kim ka përsëritur gatishmërinë e SHBA për të ofruar mbështetjen e nevojshme, për përballimin e kësaj situate.

“Ambasadorja Yuri Kim u takua sot me Gjeneral Brigade Arben Kingji për herë të parë në cilësinë e Shefit të Shtabit të Ushtrisë për të forcuar marrëdhëniet e mbrojtjes SHBA-Shqipëri.

Ata ranë dakord të rrisin bashkëpunimin në vazhdim të stërvitjes historike Defender Europe 2021 dhe në përgatitje për stërvitjet e ardhshme Defender Europe 2023. Të dy diskutuan ndikimin pozitiv të selisë së Komandës së Forcave Operacionale Speciale të SHBA (SOCEUR) në Shqipëri dhe aktivitetet e Brigadës së Forcave të Sigurisë dhe të Ndihmës së Ushtrisë së SHBA (SFAB).

Ata diskutuan gjithashtu përgjigjen ndaj përmbytjeve shkatërruese në veri, me gjeneralin Kingji që shprehu vlerësimin për kontributin e SHBA në trajnime, pajisje (përfshirë automjetet e urgjencës dhe gomone) dhe furnizime të tjera, dhe ambasadoren Kim që përsëriti gatishmërinë e SHBA për të ofruar mbështetjen e nevojshme”, thuhet në njoftim.