AKTUALITET, 16 Maj 2022, 17:28

Nuk u paraqit asnjë kandidat për President, Nikolla: Nesër do të caktojmë datën e raundit të dytë

Nuk u paraqit asnjë kandidat për President, Nikolla: Nesër do

Kryetarja e Komisionit të Ligjeve, Klodita Bushka prezantoi raportin e miratuar nga Komisioni i Ligjeve për çështjen e zgjedhjes së Presidentit. Ajo u shpreh se deri në momentin kur ishin përcaktuar afatet nuk u dorëzua asnjë kandidaturë.

“Komisioni për Çështjet Ligjore shqyrtoi në një mbledhje të posaçme sot çështjen sa i takon raundit të parë për zgjedhjen e Presidentit. Komisioni konstatoi se deri në afatin e përcaktuar asnjë kandidaturë nuk është depozituar. Në këto kushte komisioni, i paraqet seancës këtë raport pa kandidat”, tha Bushka.

Ndërkohë kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla njoftoi se, ditën e nesërme do të mblidhet Konferenca e kryetarëve për të caktuar raundin e dytë.

“Raundi i parë konsiderohet i ezauruar. Ftoj konferencën e kryetarëve për t'u mbledhur dhe për të caktuar datën e dytë për votimin e presidentit. Seancën e sotme e deklaroj të mbyllur”, tha Nikolla.