AKTUALITET, 2 Tetor 2023, 15:28

“Mbështetje Shqipërisë për rrugën në BE”, kryeministri kroat: Vendet e Evropës juglindore të përgatiten për anëtarësim

 “Mbështetje Shqipërisë për rrugën në

Kryeministri kroat, Andrej Plenkoviç, në një konferencë me kreun e qeverisë Rama në Zagreb deklaroi se “i ofrojmë mbështetje të thellë Shqipërisë në procesin e afrimit me BE”. Ai theksoi se “vendet Evropës juglindore, në aspektin ekonomik dhe institucional duhet të jenë të përgatitura për anëtarësim në BE”.

“Raportet tona janë shumë të mira, janë cilësor, miqësore dhe të avancuara, Kroacia i ofron mbështetje të thellë Shqipërisë në procesin e afrimit me Bashkimin Europian. Jemi një prej vendeve të BE që avokon për një rrugë të drejtë të Shqipërisë drejt BE.

Është e rëndësishme që vendet Evropës juglindore, në aspektin ekonomik dhe institucional të jenë të përgatitura për anëtarësim në BE. I gëzohem avancimit të bisedimeve dhe vizitës së shpejtë në Tiranë”, tha ai.