AKTUALITET, 31 Maj 2023, 18:39

“Koha për t’u shkëputur nga mënyrat e vjetra”, ambasadorja Kim mesazh të prerë KLGJ-së: Zgjidhni gjyqtarë me integritet për GJKKO

“Koha për t’u shkëputur nga mënyrat e vjetra”,

Ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim zhvilloi sot një takim me Këshillin e Lartë Gjyqësor, ndërsa iu bëri thirrje anëtarëve të këtij institucioni që të përmbushin detyrën e tyre me integritet dhe pavarësi.

Diplomatja e SHBA-ve ka kërkuar gjithashtu që të plotësohen sa më shpejt tre vendet vakante në Gjykatën e Lartë. Mes të tjerash ajo pohoi se SHBA pret që KLGJ të zgjedhë gjyqtarë me integritet dhe aftësi profesionale për GJKKO.

Postimi i Ambasadës:

Ambasadorja Yuri Kim u takua sot me Këshillin e Lartë Gjyqësor për t’i falënderuar për bashkëpunimin e tyre gjatë tre viteve e gjysmë të fundit dhe për t’i nxitur ata që të ngulmojnë. Ajo pohoi sërish mbështetjen e fortë të SHBA për KLGJ-në dhe institucionet e tjera të drejtësisë dhe u bëri thirrje anëtarëve të KLGJ-së që të përmbushin detyrën e tyre me integritet dhe pavarësi. Ajo i kërkoi KLGJ-së të plotësojë sa më shpejt tre vendet e mbetura në Gjykatën e Lartë me gjyqtarët më të kualifikuar. Ajo theksoi gjithashtu pritshmëritë e SHBA që KLGJ të zgjedhë gjyqtarë me integritet dhe aftësi profesionale për Gjykatën e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar dhe gjykatat më të ulëta.

“Është koha për t’u shkëputur nga mënyrat e vjetra. Reforma në drejtësi duhet të vazhdojë të zbatohet në mënyrë që Shqipëria të ecë përpara dhe zyrtarët duhet të veprojnë me integritet pavarësisht kërcënimeve dhe nxitjeve”, tha ambasadorja Kim në KLGJ.