AKTUALITET, 31 Maj 2023, 16:13

KAS pranon kërkesën e “Bashkë Fitojmë”, KQZ do të rinumërojë votat për Bashkinë e Rrogozhinës

KAS pranon kërkesën e “Bashkë Fitojmë”, KQZ do

KAS ka pranuar kërkesën e koalicionit ‘Bashkë Fitojmë’ që të hapin kutitë e votimit për Bashkinë e Rrogozhinës, ndërsa i ka kërkuar KQZ-së që të rinumërohen votat. Kutitë janë hapur me kërkesë të përfaqësuesve të opozitës, Ledio Brahos dhe Endrit Sefës.

Koalicioni “Bashkë Fitojmë” ka kërkuar sot në Komisionit të Ankimeve dhe Sanksioneve rinumërimin e votave në bashkinë e Rrogozhinës si dhe heqjen e rezultatit të qendrës së votimit të burgut nga tabela përfundimtare e votave.

“Shqyrtimi i kërkesës ankimore me nr. 80, datë 23.05.2023, me ankues subjekti zgjedhor Koalicioni “Bashke Fitojmë” me objekt “Kundërshtimi i vendimit nr. 531, datë 18.05.2023 “Për miratimin e Tabelës Përmbledhëse të Rezultatit për kandidatët për kryetar Bashkia Rrogozhinë dhe Miratimi i Tabelës së re Përmbledhëse pas Rinumërimit dhe Rivlerësimit të votave në të gjithë qendrat e votimit të zonës zgjedhore, Bashkia Rrogozhinë”, thuhej në njoftimin e KAS.