AKTUALITET, 28 Nëntor 2022, 15:02

I shisnin si "Made in Italy"/ Sekuestrohen veshje false me vlerë 8 milionë euro prodhuar në Shqipëri, Bullgari dhe Tunizi

I shisnin si "Made in Italy"/ Sekuestrohen veshje false me vlerë

Rreth 75 mijë veshje me vlerë 8 milionë euro, prodhuar në Shqipëri, Bullgari e Tunizi janë sekuestruar nga Guardia di Finanza Italiane e Venecias nën etiketat e falsifikuara "Made in Italy" e  “FINEST ITALIAN FABRICS”.

Sipas mediave italiane, operacioni, i kryer nga Portogruaro Group, buron nga një kontroll rrugor që u krye mbi një kamion që vinte nga Bullgaria dhe mbante një sasi të mëdha veshjesh me shkrimin “MADE IN ITALY”.

Hetimet e mëvonshme, të koordinuara nga Prokuroria Publike në Gjykatën e Pordenones, bënë të mundur konstatimin se fazat e përpunimit, prodhimit dhe paketimit të veshjeve që prodhoheshin jashtë vendit, ndryshe nga sa pretendohej.

Veshjet prodhoheshin dhe paketoheshin në Bullgari, Shqipëri dhe Tunizi, për t'u importuar më pas në Itali nga kompania me qendër në Brescia.

Autoriteti Gjyqësor kompetent lëshoi ​​dekrete të posaçme kërkimi dhe sekuestrimi ndaj mbi 400 bizneseve që operonin në të gjithë Italinë, klientëve të shtëpisë së modës Brescia dhe shitësve me pakicë që nuk kishin dijeni për veshjet e rreme.