BOTA, 20 Janar 2023, 20:08

Shtëpia e Bardhë ngre alarmin: Koreja e Veriut po furnizon me armë ushtrinë Wagner

Shtëpia e Bardhë ngre alarmin: Koreja e Veriut po furnizon me

Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, John Kirby tha se pritet që Grupi rus Wagner, i cili është shumë aktiv në pjesët lindore të Ukrainës, do të vazhdojë të marrë armë nga Koreja e Veriut, ndërsa shtoi se SHBA i ka bërë thirrje shtetit aziatik të ndalojë.

Shtetet e Bashkuara kanë shpërndarë gjithashtu imazhe satelitore duke pretenduar se ofrojnë prova se vendi po i dërgon armatim grupit mercenar rus. Koreja e Veriut ka mohuar më parë furnizimin e grupit Wagner me armë.

Ai konfirmoi gjithashtu se SHBA-ja do ta emërojë Grupin Wagner një Organizatë Kriminale Transnacionale “të rëndësishme” dhe priten sanksione shtesë.