BOTA, 29 Nëntor 2023, 22:16

Mahmoud Abbas bën thirrje për një konferencë ndërkombëtare për të mbrojtur palestinezët

Mahmoud Abbas bën thirrje për një konferencë

Presidenti palestinez, Mahmoud Abbas ka bërë thirrje për një konferencë ndërkombëtare për të mbrojtur të drejtat e palestinezëve.

Ai apelin e bëri me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Solidaritetit me Popullin Palestinez.

“Rripi i Gazës është nën kërcënim ekzistencial pasi popullsia e tij civile po përballet me sulme të qëllimshme dhe sistematike. Ne bëjmë thirrje për t’i dhënë fund aneksimit të heshtur, praktikave të vendbanimeve dhe diskriminimit racor në të gjithë territorin e pushtuar Palestinez,” citohet të ketë thënë Abbas nga agjencia palestineze e lajmeve, WAFA .

“Është koha për të mbajtur një konferencë ndërkombëtare paqeje, për të imponuar vullnetin ndërkombëtar dhe për të njohur të drejtën e popullit tonë për të ekzistuar.”, shtoi ai.