BOTA, 22 Maj 2022, 18:53

Alarmi i shkencëtarëve: Një asteroid i madh do të kalojë shumë afër Tokës

Alarmi i shkencëtarëve: Një asteroid i madh do të

Shkencëtarët kanë njoftuar se një asteroid i madh do të kalojë në një distancë relativisht të afërt nga Toka më 27 maj.

Asteroidi është një nga më të mëdhenjtë që janë gjetur ndonjëherë dhe që po i afrohet planetit tonë dhe ka madhësi më shumë se dyfishi i madhësisë së ndërtesës më të lartë në botë, Burj Khalifa në Dubai .

Asteroidi u zbulua në vitin 1989 dhe është një nga 2265 shkëmbinjtë hapësinorë që Agjencia Hapësinore e SHBA (NASA) i konsideron “asteroide potencialisht të rrezikshëm “.

Asteroidi do të bëjë kalimin e tij më të afërt nga Toka në fund të majit që kur u zbulua, dhe nuk do të afrohet përsëri deri në vitin 2914 .