BLOG, 2 Korrik 2022, 23:11

Kreshnik Spahiu: Amnistia fiskale është emergjencë kombëtare!

Kreshnik Spahiu: Amnistia fiskale është emergjencë

Amnistia fiskale është emergjencë kombëtare sepse:

- dyfishon qarkullimin bankar.

- dyfishon investimet në vend.

- dyfishon konsumin.

- formalizon të ardhurat e 1 milion emigrantve që punojnë pa leje qëndrimi në BE dhe SHBA e ku nuk u lejohet llogari bankare jashte.

- i mundëson 1 milion emigrantve që paguhen në KESH, të hapin llogari në Shqipëri.

- mbledh 20% - 40% të parave të diasporës.

- forcon biznesin vendas.

- paraja e groposur apo e fshehur ne dyshek nga biznesmenet ne Shqiperi do taksohet dhe formalizohet.

- buxheti i shtetit do rritet.

- tërheq paratë e biznesmenve dhe oligarkëve shqqiptarë nga bankat e huaja në bankat e Shqipërisë.

- zhbllokon krizën e sektorit të ndërtimit.

- diferencon paratë informale, nga paratë e krimit.

- zhvleftëson pastrimin e parave të pista.

- rrit konkurencën dhe hap tregun.

Në çdo vend të botës, populli kërkon Amnisti Fiskale, por shteti heziton, ndërsa në Shqipëri ndodh e kundërta. Njerzit hezitojnë…..

Izolimi dhe padituria një problem serioz për shoqërinë.

Shqipëria e ka emergjencë kombëtare amnistinë fiskale, përpara se të hapen negociat në BE, e cila do e pengojë shtetin ta realizojë këtë hap pro interesit kombëtar.

Shqipëria ka më shumë banka greke se shqiptare.

Bankat e huaja mbledhin paranë e shqiptarëve.

Koha që 10 milion shqiptar të kenë:

ALBANIAN NATIONAL BANK