AKTUALITET, 30 Maj 2023, 09:02

Përplasjet e protestuesve serbë me KFOR-in në Veri të Kosovës, Begaj: Dënoj ashpër dhunën

Përplasjet e protestuesve serbë me KFOR-in në Veri të

Presidenti i Kosovës, Bajram Begaj ka dënuar tensionet në Veri të Kosovës dhe dhunën ndaj trupave paqeruajtëse të KFOR në Kosovë.

Begaj shprehet se asnjë pretekst nuk mund të përdoret për të penguar zbatimin e plotë të marrëveshjes së Brukselit dhe Ohrit. Ai i bën thirrje autoriteteve në Kosovë për më shumë durim dhe maturi, si dhe koordinim me partnerët.

“Dënoj ashpër keqpërdorimin e popullsisë serbe të Veriut të Kosovës dhe dhunën e papranueshme ndaj trupave paqeruajtëse të KFOR në Kosovë.

Asnjë pretekst nuk mund të përdoret për të penguar zbatimin e plotë të marrëveshjes së Brukselit dhe Ohrit, që tregon rrugën e duhur të zgjidhjes së problemeve të hapura dhe të normalizimit të marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë.

Askush nuk mund të vërë në pikëpyetje sovranitetin dhe integritetin e Republikës së Kosovës, si dhe të drejtën e saj për të ndërtuar e konsoliduar institucionet demokratike dhe multietnike.

Por gjithashtu, i përsëris publikisht thirrjen time vëllazërore autoriteteve kosovare për më shumë durim e maturi dhe sidomos koordinim të ngushtë me partnerët tanë”, shkruan Begaj.