BALLKAN, 29 Maj 2023, 12:02

KFOR nis bisedimet me protestuesit serbë për t’i larguar nga komunat në Veri të Kosovës

KFOR nis bisedimet me protestuesit serbë për t’i larguar nga

Misioni i KFOR-it i udhëhequr nga NATO ka nisur bisedimet me protestuesit pas tensioneve në Veri të Kosovës.

Mësohet se pjesëtarët e KFOR-it kanë propozuar që të largohet një pjesë e forcave të policisë së Kosovës në mënyrë që të bëhet shpërndarja e protestuesve, raporton Telegrafi por pala serbe nuk ka pranuar këtë propozim.

Serbët kanë kërkuar që tërheqja e tyre do vijë vetëm pasi të largohen të gjithë pjesëtarët e Policisë së Kosovës dhe të qëndrojë vetëm KFOR, në mënyrë që ata të shpërndahen.

Pavarësisht propozimit të KFOR, serbët kanë vazhduar protestën para komunave në Veri dhe kanë tentuar që të hyjnë dhunshëm në komunën e Zveçanit ku policia e Kosovës ka ndërhyrë menjëherë.