AKTUALITET, 24 Dhjetor 2022, 13:24

Tensione në burgun e Pizës, të dënuarit i vënë flakën, shqiptarët përleshën me të burgosur nga Magrebi

Tensione në burgun e Pizës, të dënuarit i vënë

Përleshje dhe dhunë ka pasur në burgun Don Bosco në Pizza. Mediat italiane shkruajnë se të dënuarit që ndodheshin në katin e dytë, nisën të protestonin për probleme shëndetësore.

Gjatë protestave kanë i kanë vënë zjarrin në disa zona të burgut duke shkaktuar frikë e panik. Tensionet u kthyen në përleshje mes të burgosurve shqiptarë, kundër të burgosurve të Magrebi.

Sekretari i Përgjithshëm i Sindikatës së Pavarur të Policisë, Donato Cappe ka thënë se u desh një ndërhyrje urgjente dhe e strukturuar për të kthyer normalitetin në burg.