AKTUALITET, 4 Tetor 2022, 13:53

Ekzekutimi i Erion Çelës në lokalin në Don Bosko/ Policia zbulon kush ishte shënjestra dhe autori i dyshuar, si dështuan vëllezërit Beqiraj për porosinë e marrë nga Kasandër Noga

Ekzekutimi i Erion Çelës në lokalin në Don Bosko/ Policia

Policia e Durrësit ka zbardhur të tjera detaje në lidhje me ekzekutimin e 35-vjeçarit Erion Çela, i njohur edhe me emrin Adriatik Çela, në një lokal në Don Bosko më 4 janar 2022.

Policia bëri me dije se shënjestër e këtij atentati dyshohet se ka qenë një shtetas dhe nipërit e tij. Bëhet fjalë për shtetasin Edmond Crroj, si objektiv i atentatit që ka qenë i akuzuar në Itali për trafik drogë si dhe dy nipat e tij, Blerim Çela, dhe Erion Çela, ky i fundit mbeti viktimë e atentatit.

Por pavarësisht porosisë dhe planifikimit, dy vëllezërit e arrestuar, Gentian Beqiraj dhe Indrit Beqiraj nuk kanë kryer veprime aktive në këtë ngjarje. Porosia për këtë vrasje dyshohet se ishte dhënë nga Kasander Noga, i cili është i arrestuar në Belgjikë.

Sipas bluve, vrasja e këtij shtetasi “nuk u krye për shkak të ngatërrimit të objektivit dhe për pasojë, më datë 04.01.2022 u vra shtetasi Adriatik Çela. alias Eerion Çela dhe u plagosën 4 shtetas të tjerë”.

“Autori i kësaj ngjarjeje dyshohet të jetë shtetasi K. Z., i cili pas ngjarjes është ndihmuar nga dy vëllezërit, për t’u larguar jashtë shtetit”, bëri me dije policia.

Pjesë nga deklarata e policisë

Shtetasit G. B. dhe I. B., në periudha të ndryshme kohore, janë kontaktuar nga shtetasit K. Z. alias K. S. dhe I. F., për llogari të shtetasit K. N., kundrejt pagesave nga 50 mijë deri 150 mijë euro, për të kryer vrasjen e një shtetasi dhe të nipërve të tij, në qytetin e Tiranës, si dhe për vrasjen e shtetasit A. M., në qytetin e Durrësit.

Për realizimin e kësaj veprimtarie, 2 vëllezërit janë paguar paraprakisht me një shumë prej 6000 eurosh. Fillimisht ata kanë siguruar kushtet e nevojshme për kryerjen e vrasjes, si armë zjarri, automjet, motoçikletë, si dhe kanë marrë me qira një banesë, në afërsi të objektivit.

Në lidhje me objektivin e parë për të cilin ishte marrë porosia, për një shtetas dhe nipërit e tij, ishte planifikuar që vrasja të behej në zonën e Don Boskos, pasi ky shtetas frekuentonte një lokal të caktuar në këtë zonë. Pavarësisht porosisë dhe planifikimit, shtetasit G. B. dhe I. B. nuk kanë kryer veprime aktive në këtë ngjarje.

Vrasja e këtij shtetasi nuk u krye për shkak të ngatërrimit të objektivit dhe për pasojë, më datë 04.01.2022 u vra shtetasi A. Ç. alias E. Ç. dhe u plagosën 4 shtetas të tjerë.

Autori i kësaj ngjarjeje dyshohet të jetë shtetasi K. Z., i cili pas ngjarjes është ndihmuar nga dy vëllezërit, për t’u larguar jashtë shtetit.

Në lidhje me planifikimin dhe marrjen e porosisë për vrasjen e shtetasit A. M., nga hetimet e thelluara rezultoi se 2 vëllezërit kishin siguruar kushtet për kryerjen e vrasjes së tij. Dy vëllezërit ishin porositur nga shtetasi K. Z. dhe kjo vrasje ka ndodhur pak kohë më vonë, por ende nuk është zbardhur plotësisht se nga kush është kryer kjo vrasje.

Nga hetimet e thelluara rezulton se prosositësi i dy vrasjeve të mësipërme është shtetasi K. N., i cili aktualisht është i arrestuar në Belgjikë. Ky shtetas ka porositur shtetasin K. Z., i cili ka paguar dy vëllezërit, për krijimin e kushteve për kryerjen e vrasjeve.