BOTA, 25 Janar 2023, 22:43

Dosjet e Biden/ Ish-presidentët Obama, Klinton dhe Bush: Dokumentet tona të klasifikuara janë dorëzuar në Arkivin Kombëtar

Dosjet e Biden/ Ish-presidentët Obama, Klinton dhe Bush: Dokumentet tona

Ish-presidentët e SHBA, Barak Obama , Bill Klinton dhe George W. Bush dhe George HW Bush i dorëzuan të gjitha dokumentet e tyre të klasifikuara në Arkivin Kombëtar, thanë zyrat e tyre respektive të mërkurën.

Përfaqësuesit e katër ish-drejtuesve të përgjithshëm thanë se të gjitha materialet e klasifikuara iu dorëzuan Administratës Kombëtare të Arkivave dhe Regjistrimeve (NARA) pasi secili prej tyre u largua nga Shtëpia e Bardhë.

Deklaratat vijnë pasi administrata e Presidentit Joe Biden është përfshirë në një krizë për shkak të dokumenteve të klasifikuara dhe ish-zëvendëspresidenti Mike Pence u zbulua se kishte sasinë e tij të materialeve të klasifikuara.

“Në përputhje me Aktin e Regjistrimeve Presidenciale, të gjitha të dhënat e klasifikuara të Presidentit Obama u dorëzuan në Arkivin Kombëtar pas largimit nga detyra. NARA vazhdon të marrë përsipër ruajtjen fizike dhe ligjore të materialeve të Presidentit Obama deri më sot”, tha zyra e Obamës.

“Të gjitha materialet e klasifikuara të Presidentit Clinton iu dorëzuan siç duhet NARA-s në përputhje me Aktin e të dhënave presidenciale,” tha zyra e Clinton.

“Ky kërkim u krye përpara se ai të largohej nga Shtëpia e Bardhë, kur të gjitha të dhënat e tij presidenciale – të klasifikuara dhe të paklasifikuara – u dorëzuan në Arkivin Kombëtar,” tha një deklaratë nga zyra e Bushit, duke folur për Geoge W. dhe babain e tij të ndjerë, George. HW Bush.