BALLKAN, 19 Maj 2024, 14:09

Kroacia do të dërgojë në Kosovë kontingjentin e 41-të të ushtarëve

Kroacia do të dërgojë në Kosovë kontingjentin e

Kroacia do të dislokojë ditën e nesërme në Kosovë kontingjentin e 41-të të ushtarëve në kuadër të misionit paqeruajtës të KFOR-it

Ministria kroate e Mbrojtjes ka organizuar një ceremoni në Zagreb për këtë raste, teksa shton se kontingjenti i ri do të dërgohet në operacionin e KFOR-it për mbështetjen e paqes në Republikën e Kosovës.

“Forcat e 41-të të HRVCON KFOR-it përbëhen nga pjesëtarë të Kompanisë së Këmbësorisë së Motorizuar, Njësisë së Aviacionit, Njësisë ISR, Njësisë së Shtabit, elementëve të mbështetjes kombëtare logjistike dhe inteligjencës dhe ekipit mjekësor”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Ceremonia do të mbahet nesër në orën 15:00 dhe në të do të jetë pjesë edhe zëvendëskryeministri dhe ministri i Mbrojtjes, Ivan Anushiç.