AKTUALITET, 28 Shtator 2023, 09:19

Vijon zjarri në Pishporo të Fierit, 18 zjarrfikës dhe 40 efektiv të ushtrisë ndodhen në gadishmëri

Vijon zjarri në Pishporo të Fierit, 18 zjarrfikës dhe 40 efektiv

Në fshatin Pishporo vijon ende të jetë aktiv vatra e zjarrit.

Prej ditës së djeshme, flakët kanë përfshirë sipërfaqe të mëdha me pisha. Zjarri është riaktivizuar sërish ditën e sotme dhe kjo ka bërë që në vendngjajre të ketë një ndërhyrje emergjente nga zjarrëfikësit dhe efektivë të ushtrisë. Në shuarjen e flakëve u angazhuan 18 zjarrëfikës dhe 40 efktiv të forcave të armatosura.

Prefekti i qarkut të Fierit Lefter Shehaj është shprehur se ka patur dhe ndërhyrje me helikopter për shuarjen e zjarrit. Gjatë gjithë natës grupet e emergjencave kanë qenë të angazhuar në vendngjarje, duke punuar për të neutralizuar perimetrin e zjarrit.