BOTA, 3 Tetor 2022, 15:35

Republika Çeke iu bën thirrje qytetarëve të largohen nga Rusia

Republika Çeke iu bën thirrje qytetarëve të largohen nga

Republika Çeke u ka bërë thirrje qytetarëve që të largohen nga Rusia pasi situata e sigurisë po përkeqësohet, sipas një deklaratë të ministrisë së jashtme.

“Në lidhje me pushtimin ushtarak të vazhdueshëm nga Federata Ruse në Ukrainë dhe kërcënimin e mundshëm të përkeqësimit të sigurisë në vend, veçanërisht për qytetarët e vendeve të BE-së dhe NATO-s, Ministria e Jashtme Çeke u ka bërë thirrje qytetarëve të mos udhëtojmë në territoret e Federatës Ruse dhe aty që janë të largohen sa më parë”.