BOTA, 12 Shtator 2023, 22:41

Navalny mund të përfshihet në shkëmbimin e të burgosurve mes Perëndimit dhe Rusisë

Navalny mund të përfshihet në shkëmbimin e të
Alexei Navalny

Kritiku i Vladimir Putin, Alexei Navalny mund të përfshihet në një shkëmbim shumëpalësh të të burgosurve midis Perëndimit dhe Rusisë, kanë thënë zyrtarët për The Wall Street Journal.

Në vitin 2021, lideri rus i bëri thirrje këshilltarit të tij të lartë të sigurisë që të shikonte një shkëmbim të burgosurish për të liruar vrasësin Vadim Krasikov, i cili u shpall fajtor për vrasjen e disidentit çeçen Zelimkhan Khangoshvili në Gjermani në vitin 2019.

Gjykata gjeti se shtetasi rus ishte një oficer i shërbimit inteligjent të FSB-së të Rusisë dhe i ngarkuar me kryerjen e atentateve në tokë të huaj.

Pas vendimit fajtor të Krasikov, ai u dënua me burgim të përjetshëm dhe Gjermania shpalli dy diplomatë rusë “persona të padëshiruar”.

Megjithatë, lirimi i vrasësit është ngritur nga Kremlini në negociatat me zyrtarët perëndimorë në vitet e fundit.