BLOG, 5 Tetor 2022, 18:04

Katër rreshtat e Mid'hat Frashërit për shqiptarët

Katër rreshtat e Mid'hat Frashërit për shqiptarët

Me katër rreshta Mid'hat Frashëri, alias Lumo Skëndo, ka spjeguar pse shqiptari është gjithmonë në vorbullën e mizerjes dhe të marrëzisë kolektive.

Të mençurin dhe te ndershshmin e përzënë.

Perversat, banditët, cubat, hajnat i vendosin në krye të vëndit duke ju përunjur si bagëtia.

Të zezës i thonë të bardhë dhe të bardhës të zezë.

Shqiptari nuk ka asnjë llojë raporti me të vërtetën dhe raportin e vlerave të një shoqërie të civilizuar.

Provincializëm klanor tipik mesjetar si formë shtetërore dhe shoqëri.

Gënjeshtar në pakufi. Tallava histori ku ulet dhe ngrihet fjala tradhëtar dhe hero pa asnjë llojë mardhënie reale dhe në raport me të vërtetën.

"Hiqe veten si pak të mençur dhe pak të ditur. Mendjemadhësia na ka çmendur gjer më sot.

Duhet të kemi kurajo të themi të vërtetën, të bardhës t’i themi të bardhë dhe të zezës – të zezë."