BALLKAN, 5 Mars 2023, 21:33

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare nderohet me ceremoni ushtarake (FOTOT)

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Mes dhimbjes dhe lotëve është përcjellë sot për në banesën e fundit në Larisa studentja shqiptare Klaudia Lata, e cila humbi jetën në aksidentin tragjik të 28 shkurtit nga përplasja e trenave në Tempi. Për nderimin e 21-vjeçares ishte në ceremoninë mortore edhe një ceremonial ushtarak pasi Klaudia Lata ishte studente e Mjekësisë Ushtarake në Selanik.

Tre ditë pushimi ajo i kishte kaluar në Patra dhe më pas mori trenin për Selanik. Prindërit i kërkuan të ndalonte për t’u përshëndetur, por ajo refuzoi sepse donte të ishte sa më parë në Selanik, sepse kishte për të studiuar. Klaudia ishte një studente e shkëlqyer. Klaudia la pas motrën, Xhenin dhe vëllain Elvisin.

Ajo kishte lindur në Larisa pasi prindërit e saj emigruan nga Shqipëria. Vajza kishte marrë gjithashtu nënshtetësinë greke. Familja e saj jetonte në një fshat të Larisës dhe punonin në një dyqan mishi. 

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare

Lamtumira e fundit për Klaudian në Larisa, studentja shqiptare