BALLKAN, 23 Qershor 2024, 22:57

Votohet qeveria e re e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Votohet qeveria e re e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut, me 77 vota “pro” dhe 22 “kundër” zgjodhi Qeverinë e re, kryetar i së cilës është Hristijan Mickoski.

Koalicioni qeveritar përbëhet nga VMRO-DPMNE, partitë nga koalicioni VLEN dhe ZNAM.

Deputetët e LSDM-së dhe të Majtës votuan kundër Qeverisë, ndërsa Fronti Evropian e la seancën pak para përfundimit të saj.

Në fjalimin e tij para votimit të qeverisë, Mickoski deklaroi se akuzat e qeverisë i largojnë fokusin nga problemet reale të qeverisë.

Ai shtoi se do t’i ketë parasysh vërejtjet në funksionimin e mëtejshëm, më shumë se çfarë nuk duhet të bëj.

“Duhet punë projekte konkrete. Këtë e premtoj sërish para jush. Shteti do të jetë në duart e qytetarëve dhe institucionet do të punojnë për ta”, tha Mickoski.