BALLKAN, 14 Nëntor 2022, 16:02

Largimi i zyrtarëve nga institucionet e Kosovës, presidentja Osmani serbëve: Zgjedhjet duhet të mbahen. Nuk ka rrugë tjetër!

Largimi i zyrtarëve nga institucionet e Kosovës, presidentja Osmani

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka dhënë dy data për mbajtjen e zgjedhjeve në komunat veriore.  Ajo ka deklaruar se zgjedhjet duhet të mbahen dhe se ky vendim nuk mund të ndryshohet.

Data 18 dhjetor është më e mundshmja për t’u mbajtur zgjedhjet në katër komunat e Veriut, ku janë dorëhequr kryetarët e tyre, që vinin nga Lista Serbe.

Presidentja Osmani, pas konsultimit me partitë politike, u është drejtuar në veçanti qytetarëve serbë, duke u thënë se mbajtja e zgjedhjeve atje është e detyrueshme, pas largimit të kryetarëve dhe kjo nuk është “çështje dëshire”.

“Dua t’i sigurojë të gjithë qytetarët serbë të Kosovës se vendimi për shpalljen e zgjedhjeve është detyrim kushtetues, që ka lindur nga akti i dorëheqjes së kryetarëve të komunave. Assesi nuk është çështje dëshire. Assesi nuk është vendim që mund të ndryshohet, sepse nuk ka rrugë tjetër. Janë shqyrtuar të gjitha mundësitë”, ka thënë presidentja e Kosovës.