AKTUALITET, 1 Tetor 2022, 10:16

Miliardat e parasë së krimit “lahen” tek kullat? Kryeministri Rama: Broçkulla, turp i madh! Transformuan Tiranën nga katund në metropol

Miliardat e parasë së krimit “lahen” tek kullat?

Kreu i qeverisë, Edi Rama është shprehur se ndërtimet në Tiranë po e tranformojnë kryeqytetin nga një katund i madh në një metropol.

Akuzat se në kullat e ndërtuara po lahen paratë e krimit, Rama i ka konsideruar si “broçkulla, janë turpe të mëdha për ata që i bëjnë”.

Pyetje në rrjetet sociale: Eshtë zaptim toke, ku i bënë katet në ajër? Komuniteti rom jeton në çadra

Edi Rama: Ky përshkrim i komunitetit rom është e kaluarës, situata shumë ndryshe nga sa ka qenë. Janë zmadhuar në gjerësi apo lartësi, por jo duke marrë tokë tjetër se nuk i lejon njeri ti marrë.

Këto janë ekonomi, i blejnë shqiptarët. Ato broçkullat me miliardat e parasë së krimit që lahen në këto ndërtime, janë turpe të mëdha për ata që i bëjnë. S’kanë bazë argumenti, s’kanë dokument faktik. Nga ana tjetër një kullë punëson afro 1000 vetë në sistemin e ndërtimit, pastaj sjell të ardhura si taksë mbi pronën, strehim, mjedise biznesi, patjetër punësim për shërbime dhe vizitorë. Kjo varet e gjitha nga cilësia, arkitektura. Koha do jetë zonja e rëndë që do flasë, këto ndërtime që po transformojnë Tiranën nga një katund i madh kaotik si ai gjeta unë në një metropol rajonal, janë ato që po i japin Tiranës identitetin e një kryeqyteti me histori dhe të ardhme.