AKTUALITET, 17 Prill 2024, 16:55

Mbyllen punimet për argjinaturën mbrojtëse nga prurjet e lumit Drin, Rama: Zgjidhet njëherë e mirë rreziku i përmbytjeve në Shkodër

Mbyllen punimet për argjinaturën mbrojtëse nga prurjet e lumit

Kryeministri Edi Rama ka publikuar në Facebook pamjet nga përfundimi i punimeve për argjinaturën që do të mbrojë zonën nga prurjet e lumit Drin. 

Rama shkruan se argjinatura e ndërtuar, zgjidh përfundimisht rrezikun e përmbytjeve për fshatrat Kuç dhe Vutakanë.

 “Në fshatin Juban të Shkodrës ka përfunduar argjinatura mbrojtëse për zonën nga prurjet e lumit Drin. Argjinatura që është ndërtuar nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit dhe bashkia Shkodër, zgjidh një herë e mirë rrezikun e përmbytjeve për fshatrat Kuç dhe Vukatanë në njësinë administrative Guri i Zi, duke ua lehtësuar jetën dhjetra banorëve gjatë periudhës së dimrit”– shkruan kryeministri.