X
Firma MRVDV, Bashkia Tiranë dhe kapja e shtetit nga interesat kriminale

Një nga veçoritë përcaktuese të një regjimi të korruptuar është shkrirja e kufirit mes publikes dhe privates, midis sferës publike ku vepron qeveria që synon të mirën publike dhe sferës të sipërmarrjes private e cila synon fitimin. Korrupsioni ndodh pikërisht atëhere kur fondet dhe mallrat e destinuara për publikun përdoren për përfitime private, ose kur interesat private ndikojnë politikat publike..

Raporti sekret i DSIK-së: Adriatik Llalla transaksione me biznesmenin me ‘precedentë penal’

Gjykata e Shkallës së Parë për Krime të Rënda vendosi të hënën të rrëzojë ankimin e ish-Prokurorit të Përgjithshëm Adriatik Llalla, i cili kundërshtoi vendimin e Prokurorisë së Krimeve të Rënda për zgjatje me tre muaj të hetimeve të nisura në ngarkim të tij për pastrimi parash. Seanca e drejtuar nga gjyqtari Bib Ndreca u mbajt me dyert të mbyllura,.

Veliaj, edhe 14 milionë euro të tjera në skemën e dyshimtë të PPP-ve për shkollat

Bashkia Tiranë do të japë ndërtimin e katër shkollave të tjera me Partneritet Publik Privat, një vit pasi dha kontratën e parë për ndërtimin e pesë shkollave me PPP. Për këtë bashkia, hapi dje tenderin me vlerë rreth 14 milionë euro, ose rreth 3.5 milionë euro për çdo shkollë. Shkollat parashikohen të ndërtohen në Dajt, Njësinë Administrative 2 dhe 8..

“Qyteti i betonit”, si do të ndryshojnë Muzeu Kombëtar, Pallati i Kulturës dhe qendra e Tiranës

Ndryshimi tërësor i qendrës së Tiranës është një obsesion mbi 20-vjeçar i Edi Ramës. Në fillim të viteve 2000, kur sapo ishte zgjedhur Kryetar i Bashkisë Tiranë, ai hartoi një masterplan për qendrën e Tiranës, i cili parashikonte transformimin tërësor të Sheshit Skënderbej dhe hapësirës nga ky shesh deri tek Parku i Liqenit. Plani i hartuar nga firma Architecture Studio në vitin.

Historia ruse e PD-së u gatua nga Edi Rama me gazetarët që denoncuan Trumpin në FBI

Nga Ilmi Rehova  Ka një investim të madh mediatik, këto ditë, për të rikthyer në publik çështjen e financimit të lobimit amerikan të PD-së, duke ricikluar sajesën për lidhje ruse. Exit.al ka analizuar faktet dhe propagandën, përfshi deklarimet zyrtare të lobistëve të PD-së në SHBA, letër porositë e ardhura nga SHBA dhe Britania, dëshminë në prokurori të kryetarit të PD-së,.

5,7 milionë euro për rehabilitimin e Bulevardit Zogu I, 600 metra i gjatë

Bashkia Tiranë do të shpezojë rreth 5,7 milionë euro për të rehabilituar Bulevardin Zogu I, 600 metra i gjatë, nga Sheshi Skënderbej deri në unazën pranë ish-Stacionit të Trenit. Për këtë qëllim ajo ka hapur një tender më 12 mars 2019, për përzgjedhjen e kompanisë ndërtuese, i cili do të mbyllet më 11 prill 2019. Nuk ka asnjë dokument, studim,.

Eskavatorët e ‘Velierës’ shkatërrojnë muret e konakut të Princ Vidit

Mjetet e rënda u rishfaqën gjatë fundjavës dhe gërmimet e eskavatorit kthyen në një pirg gurësh, një pjesë të mureve të bastionit fortifikues të shek. XVII dhe ngrehinës së periudhës osmane, që u ripërdor më shumë se një shekull më parë si konaku i Princ Vidit – i cili për 6 muaj në vitin 1914 u ngrit në fron si.

Si koncesionet më të kushtueshme iu dhanë kompanive guackë

Të paktën tre kontrata koncesionare dhënë nga qeveria Rama janë fituar nga kompani guackë, pronarët e vërtetë të të cilëve nuk dihen. Këto kompani përfitojnë nga taksimi i ulët për koorporatat e vendeve të ndryshme, për shembull Hollandës – e cila konsiderohet si parajsë fiskale, për të regjistruar zyrat qëndrore aty.  Megjithëse nuk zhvillojnë asnjë aktivitetet brenda vendit, këto kompani.

Shqipëria po plaket/ Azilet dhe shërbimet për të moshuarit, sipërmarrjet e së ardhmes

Nevojat për kujdes intensiv për të moshuarit po rriten në Shqipëri, por nga ana tjetër, logjistika që mbështet me furnizime këtë kategori konsumatorësh pothuajse mungon. Në janar 2019, INSTAT numëroi se në Shqipëri jetojnë 76,413 persona mbi 80 vjeç. Personat e kësaj moshe janë shtuar me 11,606 në raport me vitin 2015. Një familje që trajton me shërbim në shtëpi.

Parkimi në Tiranë: çdo minutë, dy gjoba

Investigimi zbulon se gjatë vitit 2018 numri i gjobave të marra për shkak të parkimit të gabuar në Bashkinë e Tiranës shkoi në 74,191 nga vetëm 32, 342 që ishte një vit më parë. Vlera e përfituar si pasojë e arkëtimit të gjobave u përllogarit të ishte 1.8 milionë euro. Nëse jeton apo ke punë në qendër të Tiranës, një.